Bungalow

Vakantiepark Zonnetij

Vakantiepark Zonnetij is een kleinschalig vakantiepark voor jong en oud. Je kunt hier genieten van de ruimte, de rust, de prachtige omgeving, de donkere nachten en vallende sterren. Prachtig gelegen aan het Nationaal park ’t Dwingelderveld. Vakantiepark Zonnetij ligt op een mooie plek, vanuit het park ben je zo op diverse routes. Wat dacht je van lekker wandelen op de vele wandelroutes of strunen door het bos in de achtertuin. Fietsen en/of mountainbiken je kunt alle kanten op fietsen door het prachtige natuurgebied en de landelijke omgeving. Er zijn luxe vakantiebungalows, voor 8 personen, maar ook authentieke noorse vakantiehuizen, bijvoorbeeld de Buizerd of de Kievit. Maar misschien wil je met een grote groep dit mooie stukje Drenthe bezoeken, dan kun je hier ook terecht in een familiehuis met sauna. Er is plaats voor 18 personen.  Met je paard op vakantie naar Zonnetij? Kijk op de website voor de mogelijkheden.
Lhee 88a
7991PK Dwingeloo (0521) 597208
www.vakantieparkzonnetij.nl


An de Esch

De appartementen zijn gelegen op loopafstand van het Dwingelderveld, en de omgeving leent zich dan ook prima voor wandel- en fietstochten. De ruime appartementen zijn nieuw gebouwd in de voormalige deel en hebben elk een eigen ingang met terras. Wilt u genieten van rust, ontspanning, natuur en comfort dan bent u bij An de Esch aan het goede adres.
Westeinde 31
Dwingeloo (0521) 591238
www.an-de-esch.nl


Bed & Stee Lheebroekerzand

Gelegen op de rug van het Lheebroekerzand, aan de rand van het Dwingelderveld, vind je ons karakteristieke vakantiehuis ‘Het Atelier’.
Rondom Het Atelier ligt de grasweide tot je beschikking waar je heerlijk kunt vertoeven. Uiteraard mogen onze gasten gebruik maken van de trampoline en de schommels. En voor wie dat leuk vindt, onze mini-paardjes Marit en Ravi houden wel van een knuffel.
Wanneer je de tuindeuren van Het Atelier openslaat en je het pad afloopt, wandel je zo het Nationaal Park Dwingelderveld
www.lheebroekerzand.nl


Betere Boeren Bed

Het Betere BoerenBed is alleen te vinden op het (kleinschalig) agrarisch bedrijf waar de boer/boerin een gedreven en betrokken rol spelen bij het wel en wee van het landelijk gebied. Een Betere BoerenBoerderij is ook nooit een zogenaamde ‘hobby-boerderij’ maar is altijd een werkende boerderij. Er wordt op iedere Boerenenbed Boerderij nog de ‘menselijke’ maat gehanteerd; grootschalige varkensschuren, kalvermesterijen of legbatterijen zal je op een BoerenBed boerderij niet aantreffen. De Betere BoerenBed boerderij is altijd gevestigd op- of in de onmiddellijke omgeving van een prachtig beschermd natuurgebied of landgoed -een gebied of landgoed van de Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of een van de andere organisaties voor het natuurbeheer. Ook is dit concept in Dwingeloo te ervaren. Kom langs en ervaar dit bijzondere vakantiegevoel.
Holtien 5
Dwingeloo (0521) 597208
www.boerenbed.nl


Oldengaerde

Logeren in de eeuwenoude havezate Oldengaerde. Wat een beleving!
U verblijft in de suite ‘Van Echten’ of de suite ‘Van Dongen’.
Westeinde 57
Dwingeloo
www.buitenlevenvakanties.nl


Boterveen 12

Ans en Klaas Faber wonen op Boterveen 12 te Dwingeloo, rustiek gelegen in Drenthe.
Het appartement ligt tussen de nationale parken Dwingelderveld  en Drents Friese Wold, bij het natuurgebiedje Leggelderveld en vlakbij de recreatieplas “Het Blauwe Meer”. Op het erf scharrelt een toompje Cochin-kippen en in het weiland lopen Brandrode runderen. De woonboerderij is in 2003 geheel opnieuw opgetrokken volgens oude Drentse traditie met eiken gebinten, metselwerk in kruisverband, rieten dak en ook is de schuur weer opgebouwd met gebinten, potdekselwerk en rieten kap Op het erf is een hoogstam fruit boomgaard aangelegd en eveneens een poel in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Een ideale locatie, waar het nog stil is en ’s avonds nog echt donker is. In 2008 is een authentieke hooiberg, een vierroeder met tasvloer, gerealiseerd. Deze tasberg is gemaakt door Rik Overes . De kap is prachtig afgewerkt door rietdekker Rik Scholten. Op Boterveen 12 Dwingeloo is – in de gepotdekselde schuur – een logeergelegenheid beschikbaar met 2 eenpersoonsbedden. Indien gewenst kan er in overleg ook een warme maaltijd geserveerd worden, uiteraard tegen een kleine vergoeding.
Boterveen 12
Dwingeloo (0521) 591093
Email: boterveen@hotmail.com


Brink en Bos

De boerderij is gedeeltelijk rietgedekt. Binnen is het houten gebint gehandhaafd. In het achterste gedeelte van de boerderij hebben wij een vakantie-appartement. Het appartement is gelijkvloers, heeft een woonkamer met open keuken, badkamer en twee slaapkamers. Het verblijf heeft een eigen ingang en terras. Brink en Bos ligt op 100 meter van de brink in Dwingeloo, met zijn prachtige oude bomen, monumentale boerderijen, winkeltjes, terrassen en restaurants. De afstand van het appartement naar het bos is ongeveer één kilometer.
Kortom: bekijk snel onze website en ervaar onze gezelligheid.
Drift 2
7991 AA Dwingeloo (0521) 592443
www.brinkenbos.nl


D’Oosteresch

d’Oosteresch biedt u twee volledige appartementen aan voor 2 en 4 personen in de omgeving van het bosrijke Dwingeloo. De appartementen beschikken elk over een woonkamer, keuken, slaapkamers en een douche/toilet gelegenheid. Tevens heeft u de beschikking over een eigen terras met tuinmeubelen. Hiernaast wordt de mogelijkheid geboden om 4 paarden te stallen. De appartementen bevinden zich tegenover het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is een uniek natuurgebied in Nederland. Het bestaat uit, de Dwingelose heide, de Kraloer heide en de boswachterij Dwingeloo.
Het park beslaat een oppervlakte van zo’n 3700 ha.
Het gezellige Dwingeloo ligt op ongeveer 4 kilometer afstand. Hier vindt u winkels en gezellige restaurants. In de zomermaanden wordt er op de brink wekelijks een gezellige braderie georganiseerd.
Fam. H.J. Hessels
Oosteresweg 9
7991 NA Dwingeloo (0521) 597545
www.vakantiehuisdwingeloo.nl


Huisje in het bos

Een superleuk huisje in het bos op een bijna onbeschrijfelijk mooie locatie in het Nationaal Park Dwingelderveld!
Via een bospad bereikbaar, idyllisch gelegen, zeer sfeervol, volledig ingericht houten huis (incl. WiFi) met een overdekt terras op een perceel met eigen bos van 5000m2!
Fam. Meijer
Anserpad 4
7991 SC Dwingeloo (06) 553 224 20
www.huisjehureninhetbos.nl


RCN Vakantiepark De Noordster

Tussen de romantische Drentse brinkdorpen, maar ver weg van de dagelijkse drukte ligt RCN Vakantiepark de Noordster. Het vakantiepark bevindt zich middenin Nationaal Park Dwingelderveld en is onderdeel van dit beschermde natuurgebied. Bij het ontstaan van het park bleef het Drentse bosgebied waar mogelijk onaangeroerd. Zowel de bungalows als de kampeerplaatsen zijn allemaal gelegen op een unieke plek in het Drentse bosgebied. De vrijstaande bungalows liggen verspreid over het bosterrein en zijn te bereiken via de kronkelende bospaden. Alle accommodaties hebben een eigen tuin beschut tussen de bomen en zijn voorzien van een licht en zonnig terras. We hebben accommodaties die geschikt zijn van 4 tot 20 personen.

Er zijn volop mogelijkheden voor sportieve en gezellige activiteiten, uiteraard met inachtneming van uw eventuele voorkeur voor rust en privacy. Kinderen worden gestimuleerd om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur.

NIEUW! IndoorspeelRuimte op het park.

Noordster 105
7991 PB Dwingeloo 0800-4050730
www.rcn.nl


Leda

Leda is een geheel vrijstaande vakantiewoning aan de rand van het dorpje Lhee, een paar kilometer buiten Dwingeloo, en gelegen aan de rand van het bos. Dit familiehuis is gebouwd in de jaren 50 en begin 2008 uitgebreid en geheel aangepast aan de eisen van nu.
Het huis omvat o.a.:
* ruime kamer met eethoek, houten vloer
* lichte en ruime serre met vrij uitzicht over de landerijen
* complete keuken met oven, magnetron en wasmachine
* 3 slaapkamers, waarvan 1 begane grond
* 2 complete en moderne badkamers (boven en beneden)
* alles centraal verwarmd plus houtkachel in de woonkamer
* grote tuin met tuinhuis
* breed terras met tuinmeubilair
* diverse fietsen beschikbaar, inbegrepen in de huurprijs
Lhee 46
7991PH Dwingeloo
Reserveringen: Hilda J. Koning
033 – 4637638
hilda@ledanet.nl
www.leda.nl


Lheederhof

Op de Lheederhof nabij het mooie Brinkdorp Dwingeloo, kunt u heerlijk vakantie vieren.
Tevens is het een erfgoedlogies en u kunt uw paard mee nemen.
Uw gastvrouw en gastheer heten u hartelijk welkom.
Simone en Roelof Visscher
Lhee 71
7991 PJ Dwingeloo (0521) 592665 of (06) 425 663 71
www.lheederhof.nl


Vakantiehuis Jentien

Een 6-persoons vakantiehuis van de familie Mulder, gelegen in het bos aan het Anserpad in Dwingeloo.
Anserpad
Dwingeloo (06) 111 576 66


Vakantie-appartement De Boerenzwaluw

Vakantie-appartement aan de rand van het dorp en het nationaal park
www.appartementdeboerenzwaluw.nl


Vakantiehuisje Het Pothok

Tweepersoons vakantiehuisje. Rust, ruimte en natuur!
Drift 10
7991 AA Dwingeloo (06) 512 448 45
www.pothok.nl


Vakantie-appartementen De Brinkzate

Brink 51
7991 CJ Dwingeloo (06) 533 775 35
www.brinkzate.nl


Gastenverblijf De Juffer van Batinghe

Brink 38
7991 CJ Dwingeloo (06) 231 123 99
www.dejuffervanbatinghe.nl


Vakantie-appartementen Buitenlede 7

Lheeweg 7
7991 AM Dwingeloo (06) 418 404 72
www.buitenlede7.nl

Reacties gesloten