Brinkdorp


Bezienswaardigheden | Kunst


Welkom in brinkdorp Dwingeloo!

In Dwingeloo is het goed toeven. Je ziet het als je rondkijkt, je voelt het, je ruikt het! Dwingeloo is een bezoek meer dan waard. Het brinkdorp ligt prachtig in en om het groen tussen de twee Nationale Parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold en is vanuit elke richting gemakkelijk bereikbaar. Niet voor niets kreeg Dwingeloo in 2012 het predicaat goud ‘Groenste Dorp van Europa’. Als inwoners en ondernemers krijgen we dit zomaar elk seizoen voorgeschoteld, maar wat hebben we jou als bezoeker van ons charmante dorp te bieden?

De prachtige brink met de branddobbe ‘De Riete’ is het centrum van het dorp. Je vindt er fraaie boerderijen en andere oude gerestaureerde panden. En heb je de Siepel al gezien? Zo wordt onze uivormige kerktoren in de volksmond genoemd. Siepel is namelijk Drents voor ui! Zo, een beetje Drents hebben we je al geleerd. Maar kijk niet alleen naar onze ‘Siepel’, een bezichtiging beneden in de Sint Nicolaaskerk is ook zeker de moeite waard. En lees in het verhaal van ‘De Juffer’, dat is de dame te paard in brons gegoten die je voor de kerk ziet staan.

We wensen je alvast veel plezier bij je bezoek op onze site of nog liever……. aan ons dorp!

1523634_889284117768178_4175721624299669233_o

Ontdekken

Dwingeloo nodigt uit om te verkennen en te ontdekken, want al fietsend of wandelend door de schitterende omgeving en natuur kom je misschien wel op het allerstilste plekje van Nederland! Dwingeloo heeft aan de rand van het Nationale Park Dwingelderveld een stiltegebied waar in de jaren vijftig een radiotelescoop werd gebouwd. Hier werd gespeurd in het heelal naar sterren en onbekende sterrenstelsels. Door de tand des tijds kreeg roestvorming vat op de radiotelescoop en werd het in 2012 gerestaureerd. Inmiddels is het een rijksmonument en is tevens erkend industrieel monument. Neem rustig een kijkje en laat je verrassen!

Dwingeloo is spannend en heeft veel mogelijkheden voor een aangenaam verblijf: uitstekende restaurants, campings en logeren in een hotel of B&B in het groen of op de brink, winkeltjes, galerieën, activiteiten -zowel cultureel als sportief. Het zijn maar enkele van de vele troeven die je in Dwingeloo zult vinden. En kom je ons bezoeken? De vrijwilligers van de Tourist Info willen je alles vertellen over Dwingeloo.

Bekijk Dwingeloo op www.facebook.com/rtvdrenthe/videos/

Met dank aan RTV Drenthe

Infos in Deutscher Sprache finden Sie auf www.besuchdrenthe.de

Please find your information in English language on www.visitdrenthe.com

Reacties gesloten