Camping


Camping & Vakantiepark Zonnetij

Heeft u altijd al eens willen genieten van een vakantie in Drenthe. Gelegen op een mooi natuurterrein nabij de uitgestrekte bossen van het Nationaal Park Dwingelderveld en de “grote stille” heide ligt Vakantiepark Zonnetij. Een bungalowpark in Lhee, dichtbij Dwingeloo. Noorse bungalows, luxe vakantiehuizen met stoomcabine/zonnebank, knusse eenvoudige vakantiewoningen, kleinschalige camping, luxe safaritent/glamping, paardenstalling, weidegang, paardenverhuur, buitenritten.
Lhee 88a
7991PK Dwingeloo (0521) 597208
www.vakantieparkzonnetij.nl


Camping Torentjeshoek

Camping Torentjeshoek is een camping die bij uitstek geschikt is voor degenen die van rust en natuur houden. De camping ligt aan de rand van het nationaal park Dwingelderveld, de basis voor mooie fiets- en wandeltochten. In het nationaal park liggen mooie vennen met waterlelies, zandverstuivingen, bos en jeneverbesstruwelen. Ook vindt u hier het grootste natte heidegebied van Europa. Wilt u logeren in een boomhut XXL, een legertruck, een bosboot, een heerlijke skylodge een chalet, wilt u de privacy van een ruime plaats in het bos of staat u liever op een veld, op Torentjeshoek is het allemaal mogelijk. Voor kinderen is het autovrije B-veld ideaal. de heide op de Als u te gast bent bij ons op de camping kunt u gebruik maken van Beleefpark Dwingeloo en het zwembad dat naast de camping ligt.
Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo (0521) 591706
www.torentjeshoek.nl


Camping & Groepaccommodatie
Manege De Drift

Deze manege ligt in de directe nabijheid van de bossen en heidevelden en 5 minuten van de ingang van het Nationaal Park Dwingelderveld. Deze manege biedt verschillende mogelijkheden om zowel te paard als met de huifkar, de natuur van Dwingeloo te verkennen. Het paardrijden kan bovendien individueel en onder begeleiding. Er zijn zowel 1- en 2-uurs ritten, alsmede dag- en avondritten mogelijk.

Drift 12
7991 AB Dwingeloo
Tel. 0521 59 26 25
www.manegededrift.nl


RCN Vakantiepark De Noordster

Tussen de romantische Drentse brinkdorpen, maar ver weg van de dagelijkse drukte ligt RCN Vakantiepark de Noordster. Het zeer complete vakantiepark bevindt zich middenin Nationaal Park Dwingelderveld en is onderdeel van dit beschermde natuurgebied. Bij het ontstaan van het park bleef het Drentse bosgebied waar mogelijk onaangeroerd.

Zowel de bungalows als de kampeerplaatsen zijn allemaal gelegen op een unieke plek in het Drentse bosgebied. De vrijstaande bungalows liggen verspreid over het bosterrein en zijn te bereiken via de kronkelende bospaden. Alle accommodaties hebben een eigen tuin beschut tussen de bomen en zijn voorzien van een licht en zonnig terras.
We hebben accommodaties die geschikt zijn van 4 tot 20 personen.

Kamperen op RCN Vakantiepark de Noordster is een bijzondere ervaring. De kampeerplaatsen zijn aangepast aan de omgeving. Hierdoor heeft u als kampeerder altijd een unieke plaats aan één van de bospaden. Bomen en struiken zorgen voor de nodige rust en privacy, maar met voldoende ruimte om van de zon te genieten. Op open plekken in het bos liggen een aantal natuurlijk gevormde kampeervelden, geschikt voor meerdere kampeerders. Een aantal kampeerplaatsen is voorzien van een boomhut; een unieke ervaring voor kinderen en hun (groot)ouders.

Er zijn volop mogelijkheden voor sportieve en gezellige activiteiten, uiteraard met in achtneming voor uw eventuele voorkeur voor rust en privacy. Kinderen worden gestimuleerd om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur.

NIEUW! IndoorspeelRuimte op het park.

Noordster 105
7991 PB Dwingeloo
Tel. 0800-4050730
www.rcn.nl


De Bosrand Dwingeloo

De plaatsen zijn van elkaar gescheiden door beplanting. Iedere plaats is voorzien van elektriciteit, water en riolering. Huisdieren zijn bij ons, mits aangelijnd, toegestaan.
Er is geen winkel of kantine aanwezig. In de kleine ‘stookhut’ op het terrein is ijs en campinggas verkrijgbaar. Bij aankomst en inschrijving ontvangt u van ons een pakketje folders over bezienswaardigheden van de omgeving van Dwingeloo en het Nationaal Park Dwingelderveld.

Het toiletgebouw is voorzien van een heren- en een dameswasgelegenheid, beide voorzien van w.c. en douche, is voor iedereen gemakkelijk te bereiken en bevindt zich ongeveer op het midden van het terrein. Er is een stortplaats voor het chemisch toilet aanwezig. Er is een keukentje voor het spoelen van groenten en de afwas. Voor de was is er een ruimte waarin zich een wasmachine, centrifuge en droger bevinden Er kunnen GEEN auto’s naast de plaatsen geparkeerd worden. Deze staan op het terrein naast het kampeergedeelte; gemakkelijk bereikbaar en onder toezicht. Hier heeft iedereen zijn vaste parkeerplaats. Dit zorgt voor rust en veiligheid voor u allemaal. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen aanwezig. Ook is er gelegenheid voor tafeltennissen en volleyballen. De tafeltennistafel en het volleybalnet kunnen bij ons geleend worden. Kom eens vrijblijvend kijken en stel u op de hoogte van de rust, schoonheid en gezelligheid van onze camping ‘de Bosrand’.
Familie Geerts
Bosrand 9 Dwingeloo (0521) 597270
www.camping-de-bosrand.nl


Camping Haarsluis

Gelegen, direct aan de Drentse Hoofdvaart, ingeklemd tussen het Dwingelderveld, Drents Friese Wold en het Leggelderveld ligt deze minicamping. Met 25 ruime, verharde staanplaatsen voor uw caravan, is het een stijlvolle accommodatie met logies en ontbijt.
Het Lot 7
7991 TE Dwingeloo (0521) 591348
www.haarsluis.nl


Camping De Olde Bârgen

* stilte, rust en ruimte
* vlakbij Dwingeloo, het mooiste brinkdorp van Drenthe
* gelegen in het Nationaal Park Dwingelderveld, een prachtig natuurgebied met veel bos en heide
* een prima vertrekpunt voor een beleving op het gebied van natuur, cultuur en recreatie
* 12 maanden per jaar geopend

De Olde Bârgen biedt u:
* 78 ruime plaatsen
* een autovrij tentenveld
* “groene stroom”, 4-6 amp
* uitstekende sanitaire voorzieningen in een verwarmd gebouw
* speelvoorzieningen voor de jongste gasten
* een weide voor uw paard of pony
Oude Hoogeveense dijk 1
7991 PD Dwingeloo (0521) 597261
www.oldebargen.nl


Camperparc Stee in Lhee

Kamperen met je camper bij Familie Bloemerts in Lhee-Dwingeloo
www.steeinlhee.nl


Camping Doortenshof

Kamperen bij de boer
Centraal gelegen tussen Dwingeloo en Lhee, vlakbij het Nationaal Park Dwingelderveld
Lhee 1
7991 PE Dwingeloo (0521) 597306 website


De Lange Weide

Bijzonder overnachten! Omgeven door bos, zandpaden en een prachtig landschap vind je Boerderij De Lange Weide. De boerderij is helemaal ingericht voor kinderen….een ware ontdekkingstocht op het Drentse platteland!
Holtien 5
7991 PN Dwingeloo (0528) 229440
www.boerenbed.nl


De Meistershof

De Meistershof is een 4 **** familiecamping gelegen aan de rand van het nationaal park “Dwingelderveld” en “het Drents/Friese Woud”. Naast deze prachtige natuurgebieden zijn er in de omgeving bezienswaardigheden als: hunebedden, het planetron, de radiotelescoop en de schaaps-kudde op de Dwingeloose heide.
Bovendien is in de directe omgeving vis- en kanowater aanwezig en zijn er tal van goede wandel-, fiets- en ruiterpaden.
Op de camping zelf zijn ruime spel- en recreatiemogelijkheden waaronder midgetgolf, een peuterbad, recreatieruimte, overdekte zandspeelplaats en een activiteitenprogramma in het hoogseizoen.
Naast verblijf in eigen tent of caravan is het ook mogelijk een (sta-) caravan of trekkershut te huren. Tevens biedt de Meistershof een uitstekende familie-accommodatie (10-45 personen) voor bijvoorbeeld een familieweekend en midweek.
Vanzelfsprekend beschikt de camping over uitstekende, hygiënische sanitaire voorzieningen. Diverse plaatsen beschikken over een eigen aansluiting voor water en riool en zelfs een eigen sanitaire unit hoort tot de mogelijkheden.
Lheebroek 33
7991PM Dwingeloo (0521) 597278
www.meistershof.nl


Natuurkampeerterrein het Lheederzand

Midden in het nationaal park ligt natuurkampeerterrein “Lheederzand”.
Prachtige ligging, vlakbij de schaapskooi. Puur kamperen!
Achter ’t Zaand 2 Dwingeloo
www.staatsbosbeheer.nl

Reacties gesloten