Wandelen


 • Wandelen

  Dwingeloo en omgeving biedt voor wandelaars veel mogelijkheden. De wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes. Er zijn wandelroutes uitgezet en voor de kinderen zijn er speciale kinderroutes en bijvoorbeeld routes die voorzien zijn van verhaalpalen.  En wat denk je van wandelen in het duister onder begeleiding van een gids? In navolging van het fietsknooppuntensysteem heeft Drenthe nu ook haar eerste wandelnetwerk. Het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. Een wandelnetwerk van ruim 270 km biedt de wandelaars in Drenthe nieuwe uitdagingen. Voor dit wandel- netwerk kun je terecht op www.natuurmonumenten.nl waar ook een handige app te downloaden is.

fiets-en-wandelroutes-emmen

 • Cultuur historische wandeling

  Wandeling  door het dorp Dwingeloo. Onderweg brengt u o.a. een bezoek aan de Sint Nicolaaskerk. Informatie bij het Tourist Info Dwingeloo, Brink 4b. Kijk voor een handige app op www.annodrenthe.nu

 • Wandelevenementen in Dwingeloo en omgeving

  Door het hele jaar worden er in Dwingeloo en omgeving verschillende wandeltochten georganiseerd, o.a. door de plaatselijke wandelvereniging DOS. Geniet van de natuur tijdens bijvoorbeeld de Krentebloesemtocht, de Avondvierdaagse en de bostocht. Meer info op www.wvdos.nl

 • Ommetjes in Dwingeloo

  In 2018 is gestart met de ontwikkeling van Dwingeler Ommetjes. Dit zijn wandelingen van ca. 4 km in het landelijke gebied rond Dwingeloo en de aanliggende buurtschappen. Langs sloten, over bruggetjes, door weilanden en langs bloemenbermen duurt een wandelingetje ca. 1 uur. Het eerste Dwingeler Ommetje werd eind september 2018 geopend en kreeg de naam ‘Mars’. Inmiddels zijn ook de ommetjes Uranus(omgeving Eemster), Leda(omgeving Lhee), Pluto(omgeving Lheebroek) en Jupiter(omgeving Dieverbrug) toegevoegd. De routes zijn te volgen via de bordjes of stickers.  Meer info op de Facebookpagina

 • Tulpenroute en Pioenrozenroute

  Tijdens het voorjaar zijn er wandelroutes beschikbaar langs de prachtig gekleurde bollenvelden en velden met pioenrozen. De start is o.a. mogelijk vanuit Dwingeloo. Je komt soms langs een plukveld.
  Kijk op www.pioenrozenroutes.nl
  www.maatschapjoling.nl


  Langeafstandswandelroute

 • De Ster van Dwingeloo is een wandelroute van totaal ca. 110 km waarin 5 routes van ca. 22 km zijn opgenomen. Samen vormen de routes een ster, met Dwingeloo als centraal gelegen dorp. Een bijbehorend wandelboekje wijst je de weg op deze routes en is tevens een leuke gids vol met tips voor onderweg.  Verkrijgbaar o.a. bij de Tourist Info en diverse horecazaken in Dwingeloo.
 • Nachtkijkers

  Een weirde wandeling in de nacht, vol duisternis en sterren.
  Niet zomaar een wandeling!

  Stiekem is het de toelatingstest voor de Nachtkijkers. Neerlands bekendste, onbekende vereniging. Ideaal voor mensen die niet bang zijn in het donker. Lui, met gevoel voor zwarte humor. Mensen die snappen dat de wereld niet alleen zonneschijn is.

  Speciaal voor jouw is een nachtelijke route samengesteld vol interessante weetjes en vreemde opdrachten. Het ene moment gaat het over het gigantische universum, dan weer over kleine kevertjes. Je weet dus nooit wat u kunt verwachten.
  Spannend? Voltooi de route en je bent lid voor het leven!
  www.nachtkijkers.nl

Reacties gesloten