Fietsen


Fietsen in Drenthe & Dwingeloo 

 •   Fietsknooppunten

  Een fietsknooppuntenroute is eenvoudig te fietsen door de genummerde bordjes te volgen en neemt je mee voor een indrukwekkende ontdekkingstocht over het Nationaal Park Dwingelderveld en omgeving. Bij elk knooppunt kan worden gestart en op elk ‘knooppunt’ staat een informatiepaneel waarop een overzichtskaart. Het Nationaal Park Dwingelderveld bestrijkt een gebied van ongeveer 37 km² en is gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Dit heerlijke fietsgebied staat door zijn afwisselende landschap en prachtige vergezichten garant voor een onvergetelijke fietstocht. Info bij de Toerist Info.
  www.nationaalpark-dwingelderveld.nl

 • Fietsen

  Alles weten over fietsen in het gebied?
  www.hetnationaleparkvandrenthe.nl

fiets-en-wandelroutes-hoogeveen

 • Drentse Fiets4daagse

  De Drentse Fiets4Daagse vierde in 2015 het 50-jarig jubileum. De eerste editie van dit grootste vierdaagse fietsevenement van Nederland was in 1966. Er waren direct veel liefhebbers en het evenement groeide in korte tijd uit tot een omvang van vele duizenden deelnemers. In 2014 waren dat er ruim 13.000.  Er zijn, verdeeld over de provincie Drenthe diverse startplaatsen. Meer informatie over deze startplaatsen, hun fietsmogelijkheden en e-bike oplaadpunten is te vinden op de website.
  www.fiets4daagse.nl

 • Moutainbikeroute

  In het afwisselende natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld is een mooie MTB route uitgezet. De route gaat langs heide, bossen en vennetjes waar veel bijzondere planten groeien en vormt het leefgebied van zeldzame vogel- en vlindersoorten. Ontdek deze natuurlijke omgeving op actieve wijze! www.mtbroutes.nl

 • Ronde van Drenthe

  Ieder jaar omstreeks maart wordt de Ronde van Drenthe gehouden. Dit is een meerdaags internationaal wielerevenement voor heren en dames. De start en finish van dameswedstrijd -de Drentse 8 van Westerveld- is in Dwingeloo.
  www.rondevandrenthe.nl

 • Bloemenroutes

  Tijdens het bollenseizoen zijn er fietsroutes beschikbaar langs de prachtig gekleurde bollenvelden. De start is o.a. mogelijk vanuit Dwingeloo. Je komt tevens langs een plukveld. Download de routes via
  www.maatschapjoling.nl

Reacties gesloten