Zwemmen


Beleefpark Dwingeloo

Meer dan een zwembad! Slechts een kilometer buiten Dwingeloo, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt Beleefpark Dwingeloo. Met een openluchtzwembad met verschillende dieptes en een afgescheiden peuterbad met glijbaan, de geweldige ligweide, de 40-meterglijbaan en twee duikplanken zijn aantrekkelijk voor zwemmers en zonaanbidders. Maar er is meer!
Kijk op www.westervelder.nl

Er zijn op het terrein nog volop andere mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Beachvolleybal spelen kan op een prachtige zandvlakte maar liefst zes beachvolleybalvelden. Duiken? Ook dat is mogelijk! De Paasbergen is de thuisbasis van Duikschool Diveraround en biedt leuke arrangementen en activiteiten aan. Wat moet je doen als je met de auto te water raakt? Meld je aan voor een cursus in de Paasbergen. Info: www.divearound.com

Of gewoon een lekker balletje trappen of gooien op een hoogwaardig voetbal- en basketbalcourt. En voor de liefhebbers is er een kabelbaan van 30 meter lang. In het seizoen is er van alles te doen en tijdens het hoogseizoen wordt er samengewerkt met de recreatieteams van de nabij gelegen campings Torentjeshoek en De Noordster.
Informatie over tarieven en openingstijden:
Anserpad 2 Dwingeloo | Tel: 0521 59 14 98
www.beleefparkdwingeloo.nl

241-IMG_6969

Blauwe meer

Het Blauwe meer is zandwinplaats van de steenfabriek te Smilde, gelegen in een prachtig natuurgebied. In 1905 richtte de Groninger ondernemer Roelfsema in Hoogersmilde de kalkzandsteenfabriek Albino op. Kalkzandsteen was in die tijd een innovatief product dat veel goedkoper geproduceerd kon worden dan baksteen. Roelfsema koos voor Hoogersmilde, omdat de locatie per schip gemakkelijk te bereiken was en er aan wit zand geen gebrek was. Na vele tientallen jaren waarin de zandzuigers onafgebroken hun werk deden, ontstond het Blauwe Meer. In het zand van het Blauwe Meer komt plaatselijk glauconiet voor, een mineraal met een donkergroene kleur. Samen met de diepte zorgt dit voor de blauwgroene kleur van het meer.

Ten noorden van het Blauwe Meer is voormalige landbouwgrond verworven. Deze percelen zijn ingericht als open/halfopen landschap. Het gebied vormt de verbinding tussen de open heide van het aangrenzende Leggelderveld met een eveneens grotendeels open heidegebied ten noordoosten hiervan. Oude vennen zijn weer open gemaakt en vergroot. De bovenste bodemlaag, waarin te veel voedingstoffen zitten, wordt verwijderd zodat droge en vochtige heischrale vegetaties zich kunnen ontwikkelen en de zeldzame planten die daarin thuishoren een plekje vinden. Het Blauwe Meer is een geliefde plek om te zonnen en te zwemmen. Maar dit zwemwater is minder geschikt voor kinderen, vanwege steile kanten en de diepte van het water. Een klein gedeelte bij de ingang via Geeuwenbrug, is afgezet voor de ongeoefende zwemmer. Toegangskaarten zijn verplicht en verkrijgbaar aan de ingang van het Blauwe Meer en kosten € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen. Betalen kan met pin. In de kiosk is betalen zowel met pin als contant mogelijk.

De ingang en een ruime parkeerplaats zijn te bereiken via Geeuwenbrug.

54086370

Fletcher Hotel de Borken

Overdekt zwembad met sauna en whirlpool
Lhee 76 Dwingeloo | 0521 59 72 00
www.hoteldeborken.nl

Reacties gesloten